רכיבים
- 8-10 סלקים קטנים
- 1/3 שאלוט גדול, קלוף ופרוס דק
- 1/2 כוס שמן זית
- 2 כפות חומץ בלסמי לבן
- 1 כפית סוכר
- מלח גס ופלפל שחור טחון טרי
- קורט מלח
- 170 גרם גבינת עיזים, בטמפרטורת החדר
- 1 ביצה
- 1/2 כוס קמח, מנופה
- 1/2 כוס פירורי לחם
- 2-3 כוסות שמן קנולה
- 1 אבוקדו, מקולף וחצוי לשניים
- לקישוט: 1/4 כוס פיסטוקים, עירית קצוצה ונבטים
אופן ההכנה:
1. שוטפים היטב את הסלקים (כשהם בקליפתם), מייבשים בעזרת נייר סופג ומסירים את הקצוות. מניחים את הסלקים בנייר כסף (3-4 סלקים בכל עטיפה), יוצקים מעל שמן זית, מפזרים מלח גס ועוטפים היטב מכל הצדדים.
2. מניחים את חבילות הסלק בתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 40-60 דקות, עד שהסלקים מתרככים. מוציאים מהתנור, פותחים את נייר הכסף ומניחים בצד לצינון.
3. לאחר שהסלקים הצטננו, מקלפים מהם את הקליפה, חותכים לרבעים ומניחים בקערה.
4. במעבד מזון, טוחנים יחד את פרוסות השאלוט, 1/2 כוס שמן זית, החומץ והסוכר עד לקבלת רוטב סמיך. מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים.
5. יוצקים 2/3 מהרוטב (את השאר שומרים להגשה) על הסלקים ומניחים בצד, כך שהטעמים יתמזגו עד להגשה.
הכנת כדורי הגבינה:
6. מחממים היטב את שמן הקנולה, ובמקביל, מעמידים 3 צלחות סמוך לכיריים: אחת עם הקמח, אחת עם ביצה טרופה ואחת עם פירורי הלחם. מגלגלים את הגבינה לכדורים קטנים בגודל שווה, מצפים כל כדור בקמח ואז בביצה ולבסוף בפירורי הלחם.
7. מטגנים 3-4 כדורי גבינה בכל פעם במשך 2 דקות או עד שהם מקבלים גוון שחום-זהוב יפה. מוציאים לנייר סופג.
8. מניחים את רבעי הסלק בצלחת הגשה (ללא הרוטב שבקערה), חותכים את האבוקדו לגושים גדולים ומוסיפים לצלחת יחד עם כדורי הגבינה. מזלפים מעל את הרוטב ששמרנו בצד ומפזרים נבטים, פיסטוקים ועירית קצוצה. מתבלים במלח ופלפל שחור, אם רוצים ומגישים מיד, כשכדורי הגבינה עוד חמים או בטמפרטורת החדר.