רכיבים
- 3 פלפלים (בצבעים שונים)
- 1 כף שומשום
- מעט שמן זית
- 2 כפות חומץ
- מלח ופלפל
- 1 כף שומשום
אופן הכנת פלפלים קלויים בתיבול פיקנטי:
רגע לפני: מנת טאפס קטנה וטובה: מתכון להכנת פלפלים קלויים עם שמן זית וחומץ בניחוח ספרדי טיפוסי.נשנוש משביע שפותח את התיאבון.
• פורסים את הפלפלים לרצועות דקות.
• מלהיטים מחבת כבדה (יבשה) במשך 2 דקות.
• מוסיפים את רצועות הפלפלים, מנמיכים את הלהבה וצורבים אותם במשך 10 דקות, מידי פעם מטלטלים את המחבת כדי למנוע הידבקות.
• מזלפים מעט שמן זית מעל, מפזרים את השומשום וצורבים במשך 2 דקות נוספות. מסירים מהאש ומעבירים לכלי.
• מזלפים שמן זית על הפלפלים, מוסיפים את החומץ ומתבלים במלח ופלפל.
אופן ההגשה: מגישים על צלוחיות קטנות אישיות, כמילוי על פרוסות בגט או שתי האופציות החביבות עלינו: לצד מקלות גבינה או קרוסטיני. מתאים כמתאבן מעולה לפני הארוחה, או כתוספת לנבחרת סלטי השבת.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!