רכיבים
- 700 גרם דלורית, חצויה לשניים
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל צהוב גדול, קצוץ
- 1 תפוח בינוני, מכל זן, קלוף וחתוך לקוביות
- 2 כוסות ציר ירקות או מים + אבקת מרק
- 2 כפיות אבקת קארי
- 2 כפיות ג'ינג'ר טרי מגורר
- קורט אגוז מוסקט טחון או פלפל אנגלי טחון
- 400 מ"ל חלב קוקוס
- מלח גס ופלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה:
1. מניחים את שני חצאי הדלורית בתבנית מרופדת בנייר כסף, כשהצד החתוך כלפי מעלה. מכסים את חצאי הדלורית בנייר כסף היטב ומהדקים לשולי התבנית. אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 30-50 דקות, עד שניתן לנעוץ סכין בקלות בדלורית. בעזרת כף, גורפים לקערה את בשר הדלורית הרכה.
2. בסיר עמוק וגדול, מחממים מחצית מכמות השמן. מוסיפים את הבצל ומאדים על אש בינונית-נמוכה במשך 8-10 דקות, עד להזהבה.
3. מוסיפים לסיר את קוביות התפוח, בשר הדלורית, ציר המרק (או המים ואבקת המרק), אבקת הקארי, הג'ינג'ר ואגוז המוסקט / הפלפל האנגלי. מביאים לרתיחה יציבה ואז מכסים את הסיר, מנמיכים מעט את האש ומבשלים במשך 10 דקות, עד שהתפוחים רכים.
4. בעזרת מוט בלנדר, טוחנים את המרק למחית חלקה או שבעזרת כף מחוררת, מעבירים את כל המוצקים שבסיר למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מחית חלקה ומחזירים את המחית לסיר.
5. מוסיפים את חלב הקוקוס, מערבבים ונותנים למרק להגיע לבעבוע עדין ואז מנמיכים לאש קטנה ומבשלים במשך 5-10 דקות, עד שהמרק מחומם היטב. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם ומגישים מיד.
אם זה אפשרי, כבו את האש, תנו למרק לעמוד כך שעה-שעתיים ואז חממו שוב לפני ההגשה. כך טעמי המרק יתעצמו אפילו יותר.