מה אוכלים היום?

מתכון למרק כתום עם בטטות, גזרים ועדשים

מורן פינטו עם מתכון בייסיק למרק מחמם ומנחם שללא ספק יתברג בטופ-טן שלכם החורף הזה. ובכלל, כל אחד צריך לדעת להכין מרק כתום ראוי - אז קדימה! מתכון למרק בטטות, גזרים ועדשים עם תיבול מעולה שכיף להספיג בו צנימים חמים (מתכונים, אוכל)

מרק כתום עם בטטות ועדשים (צילום: מורן פינטו)
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 3 כפות שמן
  • 1 בצל גדול, חתוך לקוביות קטנות
  • 4 בטטות בינוניות, מקולפות וחתוכות לקוביות בינוניות
  • 4 גזרים, מקולפים וחתוכים לקוביות בינוניות
  • 1 תפוח אדמה גדול, מקולף וחתוך לקוביות בינונית
  • 1/2 כוס עדשים כתומות
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. לאחר שחותכים את כל הירקות בגודל שווה, מחממים את השמן בסיר עמוק ומוסיפים את הבצל. מטגנים במשך 3 דקות על אש בינונית ואז מוסיפים את קוביות הגזר ומטגנים עוד 2 דקות.

2. מוסיפים לסיר את קוביות תפוחי האדמה והבטטות, מערבבים ומתבלים במלח ופלפל שחור. יוצקים על הכל מים בכמות שכפולה מגובה הירקות בסיר. מכסים את הסיר, מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים במשך שעה.

3. כשהירקות רכים, מכבים את האש וטוחנים למרק במרקם קרמי.

4. מוסיפים את העדשים ועד 2 כוסות מים, מכסים את הסיר ומבשלים עוד 30 דקות, עד שהעדשים נמסות לתוך המרק. מסירים מהאש ומגישים מיד עם לחם קלוי.

הכתבה הייתה מעניינת?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

1
מתכון שלי למרק עדשים כתומות. מרק טעים ברמות 2 כוסות עדשים כתומות 2 קישואים 2 גזרים 5-6 ענפים של סלרי 2 כפות שמן זית מים 3-4 ליטר כמון, פפריקה, מלח, פלפל שחור, פלפל שאטה מרתיחה עד שכל הירקות רכים. לוקחת קצת מהעדשים עם כל הירקות ושמה בבלנדר עד למרקם קרמי מוסיפה למרק עדשים. מערבבת ומתקנת טעם עם פלפל שא
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות