רכיבים
- 2 כפות שמן זית
- 4-6 שיני שום, כתושות
- 1 בצלצל שאלוט בינוני, קצוץ
- 60 גרם חמאה / מחמאה או 8 כפיות שמן זית
- 6 כוסות פטריות פורטבלו, פרוסות
- 3 כוסות פטריות שמפיניון, פרוסות
- 2 כפות מרווה טרייה קצוצה
- 1 כף עלי תימין טריים
- 1 כף חומץ בלסמי
- 6 כוסות ציר מרק ירקות / מים
- 1 כוס שמנת מתוקה / קרם קוקוס משימורים
- 1/2 כוס פרמזן מגורדת (להשמיט בגרסת הפרווה)
- <a href="https://www.kikar.co.il/335185.html">לחצו כאן לקרוטונים ביתיים בציפוי עשבי תיבול</a>
אופן ההכנה:
1. מחממים את שמן הזית בסיר מרק גדול על אש בינונית. כשהשמן חם, מוסיפים את השאלוט והשום ומטגנים 2-3 דקות, עד שהם ריחניים. מוסיפים את פרוסות הפטריות ומתבלים במלח ופלפל שחור. מבשלים במשך 5 דקות או עד שהפטריות מזהיבות. מערבבים וממשיכים לבשל עד שהפטריות מתקרמלות, במשך 3-5 דקות. מנמיכים מעט את האש, מוסיפים את החמאה, המרווה והתימין ומבשלים במשך 2-3 דקות תוך ערבוב מדי פעם, עד שהם ריחניים מאוד. מערבבים פנימה את החומץ הבלסמי.
2. מוציאים לצלחת כפית נדיבה מאוד מהפטריות, כדי לקשט איתן את המרק בהגשה ואז יוצקים פנימה את המרק ומתבלים במלח ופלפל שחור.
3. בזהירות מעבירים כ-3/4 מתכולת הסיר למעבד מזון או טוחנים בעזרת מוט בלנדר למרקם הרצוי. מערבבים פנימה את השמנת המתוקה והגבינה, מתבלים במלח ופלפל שחור ומביאים את המרק לרתיחה במשך 5-10 דקות. מגישים חם לצד הקרוטונים.
יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו בתגובות