זמן הכנה70 דק'
רמת קושיבינוני
פרווה
רכיבים
- 4 בצלים קצוצים
- 4 עגבניות קלופות וקצוצות
- 4 שיני שום כתושות
- 2 בטטות חתוכות לקוביות
- 1 קישוא גדול, חתוך לקוביות
- 1/2 חבילת סלרי קצוץ
- צרור פטרוזיליה
- 1 קופסת רסק עגבניות בינוני
- 3/4 כוס אורז
- מלח
- פלפל שחור
- כורכום
- 1 כפית פפריקה
- שמן זית
- קורט סוכר
אופן ההכנה:
1. מטגנים את הבצל בשמן זית, מוסיפים את העגבניות והשום וממשיכים לטגן עד שהעגבניות מצטמצמות.
2. מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים עוד 3 דקות. מוסיפים את הבטטה, הקישוא, הסלרי, הפטרוזיליה, האורז והתבלינים.
3. ממלאים את הסיר במים ומבשלים על אש גבוהה במשך 10 דקות. מנמיכים וממשיכים בבישול עוד כ-45 דקות עד שהירקות רכים והמרק סמיך.