רכיבים
- 90 גרם חמאה לא מלוחה
- 1 בצל, קצוץ
- 5 שיני שום, פרוסות
- 1/2 כפית צ'ילי גרוס
- מלח ופלפל שחור
- 800 גרם עגבניות קלופות שלמות משימורים
- 170 גרם "קליפת" גבינת פרמזן
לטוסט פרמזן (אופציונלי):
- 4 פרוסות בגט
- 1 שן שום, קלופה
- 1/4 כוס פרמזן מגורדת דק
אופן ההכנה:
1. בסיר גדול על אש בינונית, ממיסים את החמאה. ברגע שהיא מתחילה לבעבע, מערבבים פנימה את הבצל ומטגנים עד להזהבה במשך 5-7 דקות. מוסיפים את השום, הצ'ילי הגרוס וקמצוצים נדיבים של מלח ופלפל שחור, ומטגנים במשך 2-3 דקות.
2. מערבבים פנימה את העגבניות והמיץ שלהן, 1 כוס מים ואת קליפת הפרמזן ומביאים לרתיחה. מנמיכים לאש קטנה ומבשלים במשך כ-30 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהעגבניות מתפרקות והתערובת מסמיכה, בערך 30 דקות (אם תתקלו בפרמזן דבוקה לתחתית או דפנות הסיר, גרדו אותה בכף עץ).
3. מסירים את קליפת הפרמזן מהמרק ונותנים לו להצטנן מעט לפני שטוחנים אותו בעזרת מוט בלנדר למרקם הרצוי. טועמים ומשפרים תיבול, אם צריך.
הכנת הטוסטים:
4. משפשפים צד אחד של כל פרוסת בגט עם שן השום ומסדרים אותן בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מפזרים מעל את הגבינה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 10 דקות, עד להזהבה יפה.
יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו בתגובות