רכיבים
- 60 גרם חמאה
- 1 כף שמן
- 2 בצלים, קצוצים
- 4 שיני שום, כתוש
- 750 גרם פטריות פורטבלו טריות, פרוסות
- 4 כפיות תימין קצוץ
- 1/2 כוס יין אדום יבש / לבן
- 6 כפות קמח, מנופה
- 4 כוסות ציר מרק ירקות או מים
- 1-2 כפיות מלח
- 1/2-1 כפיות פלפל שחור טחון טרי
- 1 כוס שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
1. בסיר גדול על אש גבוהה, ממיסים את החמאה והשמן. מוסיפים את הבצלים ומאדים במשך 2-3 דקות עד לריכוך. מוסיפים את השום ומאדים עוד דקה.
2. מוסיפים לסיר את הפטריות ו-2 כפיות תימין, מנמיכים מעט את האש ומבשלים במשך 5 דקות. יוצקים מעל את היין ומבשלים עוד 3 דקות ללא ערבוב.
3. מוסיפים לסיר את הקמח, מערבבים היטב ומבשלים עוד 2 דקות. יוצקים מעל את ציר המרק או המים ומביאים לרתיחה. לאחר מכן, מנמיכים לאש בינונית-נמוכה, מתבלים במלח ופלפל שחור, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 10-15 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שמתקבל מרקם סמיך.
4. מנמיכים לאש קטנה, מערבבים פנימה את השמנת, מבשלים עוד 2-3 דקות ומסירים מהאש. טועמים ומשפרים תיבול, אם צריך.