רכיבים
- 3 נתחי חזה עוף
- 2 פלפלים ירוקים
- 1 גמבה אדומה
- 1 בצל
- 4 גזרים
- 6 כוסות ציר מרק עוף או מים רותחים + כף אבקת מרק בטעם מרק עוף
- 3 כפות שמן קנולה
- 2 שיני שום
- 2 כוסות קוביות עגבניות קלופות, מסוננות מנוזלים
- 1/2 1 כפיות כמון טחון
- 1/2 1 כוסות תירס קפוא - מופשר או משימורים
אופן הכנת מרק עוף וירקות:
1. חותכים את חזה העוף לריבועים קטנים.
2. קוצצים את הפלפלים הירוקים והגמבה, פורסים את הגזרים, קוצצים דק את הבצל וכותשים את השום.
3. בסיר מרק עמוק, מחממים את השמן, ומטגנים את הבצל, השום, הגזרים, הפלפלים והגמבה יחד עם העוף, במשך 6 דקות על אש בינונית.
4. כשהעוף מקבל גוון שחום, מוסיפים את העגבניות, מנמיכים לאש קטנה-בינונית, מערבבים ומבשלים במשך 5 דקות.
5. מתבלים בכמון, מוסיפים את התירס וציר מרק העוף (או האופציה העדיפה פחות; מים רותחים ואבקת מרק), ומבשלים עד שהנוזלים מבעבעים על אש בינונית. מנמיכים לאש קטנה ומבשלים במשך 10 דקות נוספות, ללא מכסה ומסירים מהאש.
6. מגישים עם צ'יפס טורטייה וסלט ירקות רענן.
איך מכינים צ'יפס טורטייה?
חותכים חבילת טורטיות עגולות למשולשים (כמו פיצה), מברישים את המשולשים בשמן זית משני הצדדים, מתבלים במלח ופלפל שחור (אפשר להוסיף כל תבלין אהוב אחר), ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 5-6 דקות.