רכיבים
- 8 לבבות ארטישוק, נקיים
- 2 בצלים לבנים גדולים
- 3 תפוחי אדמה
- 2.5 ליטר ציר ירקות או מים
- מיץ מלימון סחוט
- 5 כפות שמן זית
- 1/2 כפית פלפל לבן
- 1 כף מלח
אופן הכנת מרק ארטישוק סמיך:
רגע לפני: רוצו לשוק - ארטישוקים טריים ועסיסיים ממתינים שרק תעשו מהם נפלאות במטבח. מלאו שק בירק האביבי הנהדר הזה והכינו מרק ארטישוק ירוק במרקם סמיך וקטיפתי.
• מקלפים את תפוחי האדמה, וחותכים לקוביות בינוניות.
• פורסים את הבצלים לרצועות.
• מחממים את השמן בסיר גדול, ומטגנים את הבצל עד לשקיפות.
• מוסיפים לסיר את לבבות הארטישוק, מערבבים קלות, מתבלים בפלפל לבן ומלח.
• מוסיפים לסיר את קוביות תפוחי האדמה וציר הירקות או המים.
• מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית, עד שהירקות מתרככים.
• מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים. טועמים ומשפרים תיבול.
• טוחנים במקל בלנדר או במעבד מזון את הירקות למחית סמיכה, ומרתיחים הכל יחד.
• מגישים חם, אפשר לצד אורז לבן.