רכיבים
- 500 גרם עדשים כתומות / ירוקות
- 5 עגבניות
- 6 גזרים
- 4 קישואים
- 6 גזרים
- 5 גבעולי סלרי
- 2 בצלים
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 2 כפות אבקת מרק עוף (לבחירה)
- 200 גרם רסק עגבניות
- 10 כוסות מים (או יותר, למרק סמיך פחות)
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כפית כורכום
- 1 כף סוכר
- מלח ופלפל שחור
אופן הכנת מרק עדשים וירקות:
רגע לפני,: מתכון להכנת מרק עדשים עשיר בירקות ונפלא, לימים כאלה שהטמפרטורות בחוץ צונחות, קר וכל מה שאתם רוצים זה מרק לוהט להתחמם איתו. הגרסה הצמחונית למרק עוף.
• משרים את העדשים בקערה מלאה מים קרים במשך שעה.
• מקלפים את הגזרים והקישואים וחותכים אותם ואת גבעולי הסלרי (את העלים מניחים בצד) לקוביות קטנות.
• מגרדים את העגבניות גס בפומפייה.
• קוצצים את הבצלים ומטגנים אותם בסיר עמוק עם מעט שמן, עד לשקיפות.
• מוסיפים לסיר את הירוקת החתוכים לקוביות, ומאדים אותם במשך 10 דקות. במהלך האידוי, מוסיפים מחצית מכמות המים בהדרגה, יחד עם העגבניות המגורדות, רסק העגבניות והפטרוזיליה הקצוצה.
• לאחר האידוי, מוסיפים את העדשים ומערבבים היטב.
• מוסיפים את כמות המים הנותרת ומביאים לרתיחה.
• מתבלים באבקת מרק, פפריקה, כמון וכורכום, מוסיפים את עלי הסלרי ו מנמיכים ללהבה קטנה. מבשלים במשך שעתיים על אש נמוכה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!