רכיבים
- 4 בצלים גדולים
- 50 גרם חמאה
- 5 כוסות ציר ירקות / מים
- 2 כפות קמח
- 1/2 1 כוסות יין לבן
- ענף עלי תימין
- קמצוץ אגוז מוסקט
- מלח ופלפל שחור
- 1 בגט
- 1 כוס גבינה קשה מגוררת
אופן הכנת מרק בצל צרפתי:
רגע לפני: נראה שהחורף כאן כדי להישאר ואין כמו מרק מחמם להתנחם אתו בערבים קרים. מתכון להכנת מרק בצל סמיך וארומתי בסגנון צרפתי. וגם: פטנט לטוסט גבינה יבש שלפי המסורת, חייבים לנשנש עם המרק.
• פורסים את הבצלים לרצועות דקות.
• קרמול הבצלים: מחממים היטב סיר עמוק, מוסיפים לתוכו את כל הבצלים ומנמיכים ללהבה קטנה ככל הניתן ומערבבים את הבצלים במשך 5 דקות עד שהם מתרככים. מוסיפים את החמאה כשהיא חתוכה לקוביות, וממשיכים לערבב עד שהחמאה נמסה לתוך הבצלים.
• לאחר אידוי של 25 דקות, נוצרת מעין "עיסת בצלים", לתוכה מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עד להיטמעות מוחלטת.
• מוסיפים את היין הלבן ומערבבים.
• יוצקים לסיר את ציר הירקות או מים, מתבלים בתימין, קמצוץ אגוז מוסקט, מלח ופלפל שחור. אם היין חמצמץ, ניתן להוסיף עד כף סוכר אחת כדי להחזיר את המרק לטעם המתקתק.
• מביאים את המרק לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 30 דקות על אש קטנה.
• מסירים מהאש ומשאירים את המרק בסיר הסגור במשך 3 שעות להעצמת הטעמים.
• סמוך להגשה פורסים את הבגט ומסדרים את הפרוסות על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מפזרים מעל כל פרוסה גבינה קשה מגוררת בנדיבות וקולים בתנור בחום של 180 מעלות, עד שהגבינה נמסה.
אופן ההגשה: מחממים את המרק, יוצקים לקעריות הגשה, על המרק מניחים פרוסות בגט קלויות עם גבינה ומגישים. כך הבגט נותר יבש ולא מאבד מפריכותו.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!