זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 300 גרם חמוציות טריות או קפואות, מופשרות
- 1/4 1 כוסות סוכר
- 1 כוס יין אדום יבש
- 1 תפוז
- 1 מקל קינמון
אופן ההכנה:
1. בסיר בינוני, מערבבים את הסוכר והחמוציות. יוצקים מעל את היין ומבשלים על אש בינונית.
2. במקביל, מקלפים את קליפת התפוז לקבלת גרידת תפוז ומוסיפים אותה לסיר. חותכים את התפוז לשנים וסוחטים היטב לתוך הסיר.
3. מוסיפים את מקל הקינמון ומביאים את התערובת לרתיחה על אש בינונית. מנמיכים לאש קטנה ומבשלים, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהחמוציות מתחילות להתפרק, במשך 10-15 דקות. נותנים לרוטב להתקרר לטמפרטורת החדר לפני ההגשה.