אופן ההכנה:
• בוררים היטב את גרגרי החומוס.
• משרים החומוס בכלי מלא מים למשך לילה.
• שוטפים היטב את החומוס, מסננים מנוזלים ומייבשים.
• מעבירים את החומוס לסיר וממלאים במים, לפחות 3 ס"מ מעל הגרגרים וחצי כפית סודה לשתייה.
• מביאים לרתיחה על אש גבוהה, עד שקצף גולש מהסיר. מנמיכים לאש קטנה, מכסים את הסיר ומבשלים למשך שעתיים. מסירים מהאש, ומסננים היטב.
• מכניסים יחד עם שאר המרכיבים למעבד מזון או טוחנים בבלנדר, עד לקבלת מחית חלקה. למרקם סמיך פחות, הוסיפו מעט מים בהדרגה, לפי הצורך.
חומוס קלאסי
מה צריך?
450 גרם גרגרי חומוס
1/3 כוס טחינה מוכנה
1 שן שום
2 כפות שמן זית
2 כפות מיץ לימון
חומוס ירוק
מה צריך?
450 גרם גרגרי חומוס
1/2 כוס עלי בזיליקום
1/2 כוס עלי פטרוזיליה
1/2 כוס עלי לענה טריים
2 כפות שמן זית
חומוס פסטו
מה צריך?
450 גרם גרגרי חומוס
1/3 כוס טחינה מוכנה
2 כפות רוטב פסטו (מהצנצנת המוכנה שאתם חייבים תמיד במקרר)
2 כפות מיץ לימון
1 כף גבינת פרמזן מגורדת (לא חובה)
חומוס סלק
כאן אין בכלל גרגרי חומוס, אבל את הטעם המדהים של הממרח הזה לא תרצו לפספס!
מה צריך?
3/4 1 כוס קוביות סלק מבושל
1/3 כוס טחינה מוכנה
1 שן שום
2 כפות שמן זית
2 כפות מיץ לימון
חומוס חריף
מה צריך?
450 גרם גרגרי חומוס
1/3 כוס טחינה מוכנה
2 כפות רוטב אריסה
2 כפות מיץ לימון
1/4 כפית גרידת לימון (לא חובה)
חומוס מעושן
מה צריך?
450 גרם גרגרי חומוס
1 פלפל אדום צלוי על אש גלויה, נקי מגרעינים וחתוך גס
1/3 כוס זיתים שחורים מגולענים
1/4 כוס עלי פטרוזיליה
2 כפות מיץ לימון