- 500 גרם פסטה פרפלה
- 2 כוסות אפונה קפואה
- שמן זית
- 2 שיני שום קצוצות
- 1/2 כוס בצל קצוץ
- 1 גמבה חתוך לרצועות דקות
- 1 קישוא קטן חתוך לעיגולים דקים
- מלח ופלפל שחור טחון טרי לפי הטעם
- 1/2 כוס שמנת מתוקה
- 1 כוס עגבניות שרי חצויות
- 3 לימונים
- 1 כוס גבינה מגוררת (רצוי גבינת צאן)
אופן ההכנה:
מבשלים את הפסטה לפי ההראות על החבילה. מסננים. מרתיחים את האפונה במעט מי מלח למשך 2 דקות ומסננים. מעבירים מתחת למים קרים זורמים ושמים בקערה עם קרח עד להרכבת המנה. מחממים שמן זית במחבת ומאדים את הבצל והשום. מוסיפים את הגמבה והקישוא, מאדים ל4 דקות.
חותכים לימון אחד לעיגולים דקים, וסוחטים מיץ משני הלימונים הנותרים. מוסיפים את הלימון למחבת, עם השמנת, 1/2 כוס מיץ לימון ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה נמוכה למשך דקה אחת. מערבבים פנימה את הפסטה, האפונה, העגבניות ורוב הגבינה. את שאר הגבינה מפזרים מעל לתבשיל רגע לפני ההגשה.
]]>