- 1 כרוב גדול
- 200 גרם נקניק מעושן חתוך לקוביות
- 2 בצלים
- כף פפריקה מתוקה
- 1 עלה דפנה
- 1 גרגר פלפל אנגלי
- 500 גרם בשר טחון
- 50 גרם אורז
- מלח
- פלפל שחור
- 1 ביצה
- 10 שיני שום קצוצות
אופן ההכנה:
עלי הכרוב: מפרידים את העלים מלב הכרוב, ממלאים מים קרים מאד בקערה נפרדת, ממלאים סיר במים ומביאים לרתיחה, מכניסים את הכרוב לסיר, מבשלים 5 דקות ומעבירים אותו בכף מחוררת לקערת המים הקרים, מפרידים את העלים ומנגבים אותם בעדינות.
המלית: ממלאיםם סיר בינוני במים וממליחים מעט, מביאים לרתיחה, מכניסים את האורז, מבשלים 5 דקות ומסננים, שמים בקערה את האורז המבושל למחצה, הבשר הטחון, השום הקצוץ, הביצה, המלח והפלפל ומערבבים.
מילוי: מסדרים בבסיס כל עלה כרובכף גדושה מהמלית, מגלגלים את הקצה התחתון מעל המילוי, מקפלים פנימה את השוליים משני הצדדים וממשיכים בגלגול כלפי מעלה, שומרים בצד כשהתפר כלפי מטה, אם נשארת מלית לאחר מילוי כל העלים, יוצרים כדורונים קטנים ומניחים בצד.
רוטב: מחממים סיר רחב, מוסיפים לסיר את הנקניק המעושן ומטגנים אותו בשומן של עצמו 5-4 דק' על אש בינונית. מוסיפים לסיר את הבצלים הקצוצים ומטגנים כ- 10 דקות עד שמזהיבים היטב, מוסיפים את הפפריקה, עלה הדפנה, הפלפל האנגלי, מערבבים ומטגנים 2 דקות, מוסיפים 2 כוסות מים ומבשלים 10 דקות בהרתחה עדינה.
מסדרים בסיר בצפיפות את כדורי הבשר ואת עלי הכרוב הממולאים, מכסים את הסיר ומבשלים ברתיחה עדינה שעה, התבשיל משתבח בחימום חוזר, ולכן כדאי להכין אותו יום או יומיים מראש.
אם רוצים להכין את המנה בתנור, מסדרים את עלי הכרוב הממולאים ואת הכדורונים בתבנית אפייה, יוצקים עליהם את הרוטב, מכסים ואופים ב- 180 מעלות במשך שעה.
]]>