- 2 חזות עוף
- לציפוי:
- 1 כוס קמח
- אבקת שום
- 1 כפית שטוחה אבקת אפייה
- קורט מלח
- ירקות מוקפצים:
- ברוקולי מחולק לפרחים
- 1 גמבה
- 1 סלסילת פטריות שמפיניון
- 1 פלפל ירוק
- אפונת שלג
- בצל סגול
- לרוטב:
- 1/2 כוס רוטב סויה
- 1/2 כוס סוכר חום
- 1 כוס מים
- 3 שיני שום כתושות
- קוביה בגודל סנטימטר של ג'ינג'ר כתוש
- 1/4 כפית צ'ילי גרוס
- 1 כפית שמן שומשום
- שומשום קלוי לזרייה
- שמן להקפצה
אופן ההכנה:
1. חותכים את חזות העוף לקוביות של ס"מ.
2. בקערה מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, השום והמלח וכניסים לתוכה את קובעיות העוף לציפוי מכל הצדדים.
3. מחממים שמן במחבת או בווק, ומכניסים את קוביות העוף המצופות לטיגון בסגנון הקפצה, עד הזהבה מכל הצדדים.
4. מוציאים את העוף ומוסיפים שמן למחבת. מוסיפים את השום הכתוש והג'ינג'ר.
5. מוסיפים את הירקות לפי סדר: מקפיצים את הפטריות, אחריהן את הברוקולי, אחר כך את הפלפלים, לבסוף מוסיפים את האפונה ומקפיצים.
6. מוסיפים את כל מרכיבי הרוטב ומקפיצים עוד כמה דקות עד ריכוך חלקי.
7. מחזירים את קוביות העוף המטוגנות למחבת ומקפיצים יחד כמה דקות.
8. להגשה: יוצקים מהמוקפץ על צלחת אורז לבן ומפזרים שומשום.
בתיאבון!
]]>