- 3 ביצים
- 3/4 כוס מים
- 1 כף שמן
- 1/2 כוס קמח תפוחי אדמה
- 1/8 כפית מלח
אופן ההכנה:
1. מערבבים את הביצים, מים והשמן במטרפה
2. מוסיפים את המלח והקמח וממשיכים לטרוף ולערבב לבלילה חלקה
3. מניחים לקירור לשעה מינמום ועד 24 שעות.
4. משמנים קלות מחבת חמה, יוצקים 3 כפות מהבלילה למחבת ומטגנים צד ראשון.
5. הופכים ומטגנים קלות בצד השני.
מלית לבלינצ'עס כשרים לפסח
למנה חלבית: גבינה מלוחה או מתוקה, תפוחי אדמה, פטריות.
מוגש עם: שמנת חמוצה.
למנה בשרית: עוף מוקפץ וירקות סיניים, כבד, תפוחי אדמה.
מוגש עם: רוטב פטריות, רוטב בסגנון איטלקי, רוטב חמוץ מתוק סיני.
מלית מתוקה לקינוח: פירות מגוררים על פומפיה גסה עם ריבה, שמנת מתוקה או פודינג ווניל, רוטב תות ועוד.
למילוי חם מטגנים את הבלינצ'עס לפני ההגשה.
בתיאבון!
]]>