לבצק השמרים:
- 1 ק"ג קמח לבן או קמח כוסמין, מנופה
- 2 כפות שמרים יבשים
- 1 כף מלח
- 200 גרם חמאה רכה
- 200 גרם יוגורט בטעם טבעי
- 1 כף סוכר
- 1/2 כוס שמן זית
- 2 כפות רוטב פסטו
- 1/2 1 כוסות מים פושרים
למלית:
- גבינה צפתית, חתוכה לקוביות קטנות
- תערובת גבינות מגורדות (כמו מוצרלה, סקנדינבית וגאודה)
- 1 כוס פרוסות פטריות טריות מוקפצות בחמאה
- 1 בצל סגול, קצוץ ומטוגן
- זיתים ירוקים פרוסים
- 1 פלפל חריף, פרוס (לא חובה)
- פלפל צ'ומה
- רוטב פסטו
לקישוט:
- 1 ביצה, טרופה
- שומשום לבן, שומשום שחור, קצח
אופן ההכנה:
1. בקערת מיקסר עם וו לישה או בקערה רגילה, אם לשים ידנית, מערבבים קלות את הקמח, השמרים והסוכר ואז מוסיפים את שאר הרכיבים: החמאה, היוגורט, השמן, המים, הפסטו והמלח. מעבדים הכל יחד עד לקבלת בצק אלסטי ונוח לעבודה.
2. מכסים את קערת הבצק ומתפיחים במקום חמים במשך כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו. מעבדים שוב את הבצק במשך 5 דקות, מכסים ומתפיחים שוב למשך חצי שעה.
3. מחלקים את הבצק ל-6 חלקים שווים ומניחים אותם על משטח עבודה מקומח. מרדדים כל חתיכת בצק לעיגול גדול. מודדים 8 ס"מ משולי העיגול וחותכים עיגול פנימי, כך שתתקבל טבעת בצק ברוחב 8 ס"מ.
4. מורחים על טבעת הבצק פלפל צ'ומה (או קטשופ) ורוטב פסטו ומפזרים מעל את הפטריות, הזיתים, הפלפל החריף (אם משתמשים), הבצל הסגול והגבינות.
5. מהדקים את קצוות טבעת הבצק ובזהירות, הופכים את הבצק הממולא על נייר אפייה כך שה"תפר" נמצא למטה.
6. מורחים מעל ביצה טרופה, מפזרים שומשום לבן ושחור וקצח ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שהמאפה מקבל גוון שחום יפה ונעשה פריך.
איך מגישים?
מניחים את המאפה, חם, במרכז מגש הגשה ומסדרים באמצע עלי רוקט, פרוסות ירקות טריים, מלפפונים חמוצים, זיתי קלמטה, פרוסות ביצים קשות ומטבלים לפי בחירתכם.