רכיבים
- 1 ק"ג קמח לבן / כוסמין / קמח מלא, מנופה
- 2 כפות שמרים יבשים
- 2 כפות סוכר
- 2 כפות מלח
- 1/4 כוס שמן זית
- 3 כוסות מים פושרים
להברשה:
- 1/2 כוס שמן זית
- 5 שיני שום, כתושות
- 1 כפית מלח
לתערובת התיבול:
- שומשום חום (מלא)
- שומשום לבן
- קצח
אופן ההכנה:
1. במיקסר עם וו לישה או בקערה רגילה, אם לשים ידנית, לשים לבצק רך (יתכן שיהיה קצת דביק) את הקמח, השמרים, הסוכר, המלח, שמן הזית וכ-3 כוסות מים פושרים - תלוי בקמח שבחרתם.
2. בסיום הלישה, מעצבים ביד את הבצק לכדור, משמנים עם מעט שמן זית, מניחים בקערה, מכסים ומתפיחים במקום חמים במשך כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
3. לאחר ההתפחה, מחלקים את הבצק ל-8 חתיכות בגודל שווה. מגלגלים כל אחת לכדור, וכל כדור פותחים בידיים או בעזרת מערוך לצורת אליפסה. מסדרים את אליפסות הבצק בתבנית גדולה, מרופדת בנייר אפייה משומן.
4. בכלי קטן, מערבבים את שמן הזית עם השום הכתוש והמלח, ומברישים ב-3/4 מכמות התערובת את אליפסות הבצק. מפזרים מעל שומשום חום, שומשום לבן וקצח ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, עד שהפיתות מקבלות גוון שחום יפה.
5. לאחר האפייה, מברישים את הפיתות בתערובת שמן הזית והשום שנותרה, לתוספת ברק ואקסטרה טעם.