לבצק:
- 4 כוסות קמח, מנופה
- 1 כף שמרים יבשים
- 250 גרם חמאה
- 1 כף מלח
- 1 כפית קטנה סוכר
- 1 כף גבינה לבנה
- 1 כף שמן זית
למילוי:
- 1/2 כוס קוביות סלק שלוק מאריזת וואקום
- 1/2 כוס קוביות גבינה צפתית
- 1/2 כוס פתיתי מוצרלה
- 1/2 כוס פטריות קצוצות מוקפצות בחמאה עד להשחמה יפה
- 1/2 כוס רוטב פסטו ביתי - מתכון בהמשך
- 1/2 כוס עגבניות מיובשות
- 1/2 כוס קוביות גמבה קלויה בתחמיץ - קונים מוכן או שורפים על האש, מקלפים וחותכים
- 1/2 כוס זיתים קצוצים גס (אופציונלי)
לציפוי:
- 1 ביצה, טרופה
- שומשום
- 2 כפות רוטב פסטו ביתי - מתכון בהמשך
- 2 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
לחצו כאן למתכון לרוטב פסטו פרווה טעים ומהיר שכל אחד יכול להכין
1. בקערה גדולה, מעבדים את כל מרכיבי הבצק לבצק אחיד, עוטפים אותו בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעה.
2. על משטח עבודה מקומח, מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים ומרדדים אותם לשני עלים בעובי 0.5 ס"מ.
3. קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 8 ס"מ (אפשר להשתמש גם בקוטר קטן יותר).
4. במרכז כל עיגול בצק, מורחים שכבה דקה של רוטב פסטו ומניחים מעל מעט מכל מרכיב של המילוי. סוגרים למשולש באצבעות ומהדקים היטב את הקצוות.
5. מסדרים את משולשי הבצק בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בביצה טרופה, מפזרים מעל שומשום ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-20 דקות או עד שהמאפים מקבלים גוון שחום יפה.
לאחר שמוציאים מהתנור, מערבבים את הפסטו עם שמן הזית ומברישים כל אוזן המן.