רכיבים
- 2 כוסות קמח שקדים
- 1 כף אבקת אפייה
- 3 כוסות גבינת מוצרלה מגוררת
- 50 גרם גבינת שמנת
- 2 ביצים גדולות + 1 ביצה גדולה, טרופה קלות
- 3 כפות שומשום
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות. מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה. בקערה גדולה מערבבים את קמח השקדים עם אבקת האפייה. בקערה בינונית הבטוחה לשימוש במיקרוגל, משלבים את גבינת המוצרלה וגבינת השמנת. מחממים במיקרוגל, תוך ערבוב כל 30 שניות, עד שהגבינה נמסה ומשולבת, במשך כ-2 דקות בסך הכל.
2. מגרדים את תערובת הגבינה לקערה עם תערובת קמח השקדים ומוסיפים את שתי הביצים. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מחלקים את הבצק ל-8 מנות שוות. מגלגלים כל מנה לכדור ובעזרת האצבע יוצרים חור במרכז. לוחצים ומותחים ליצירת צורת בייגל. מסדרים את הבייגלים על התבניות המוכנות.
3. מברישים את החלק העליון של כל בייגל בביצה טרופה ומפזרים מעל את השומשום.
4. אופים במשך 20-24 דקות או עד לקבלת צבע חום-זהוב. מניחים להתקררות של 10 דקות טרם ההגשה.