רכיבים
- 3 ביצים
- 3 כפות גבינת שמנת (בטמפרטורת החדר)
- 1 כף דבש
- 1/4 כפית אבקת אפייה
- רוזמרין - לא חובה
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור מראש ל-150 מעלות צלזיוס. בשלב הבא, מפרידים את החלמונים מהחלבונים לשתי קערות.
2. מערבבים את גבינת השמנת והדבש בקערת החלמונים, עד לקבלת תערובת חלקה.
3. מוסיפים את אבקת האפייה לקערת החלבונים ומקציפים במהירות גבוהה עד שהתערובת רכה ונראית כמו קצפת.
4. מקפלים בזהירות את תערובת החלמונים לתערובת הקצפת ומערבבים בעדינות עם מרית, עד לאיחוד מלא.
5. מעבירים 6-8 כפות מהתערובת לתבנית משומנת ויוצרים עיגולים שטוחים שווים בגודלם. אופים בתנור במשך כרבע שעה, עד שהלחמים חומים וזהובים.
הערה:
ללחמי העננים יש טעם ביצתי סופר עדין. קישוטם בעשבי תיבול (כמו רוזמרין) לפני האפייה, מהווה תוספת נחמדה ודרך טעימה לאזן אותו.