רכיבים
- 1 כיכר לחם מלבנית ושטוחה, באורך של כ-35 ס"מ ובעובי 4-5 ס"מ*
- 125 גרם חמאה מלוחה או חמאה לא מלוחה + 3/4 כפית מלח
- 3 שיני שום קצוצות דק מאוד בסכין בלבד, אחרת השום יישרף
- 1 כף פטרוזיליה קצוצה דק (אופציונלי)
אופן ההכנה:
*אם אתם לא מוצאים לחם מלבני שטוח, ניתן להשתמש בפרוסות לחם עבות.
1. מחממים גריל חשמלי לחום בינוני וממיסים את החמאה בסיר קטן על אש גבוהה-בינונית.
2. לאחר שהחמאה נמסה, מוסיפים את השום והמלח, מערבבים עד שהשום מקבל גוון זהוב בהיר והמלח נמס. מסירים מיד מהאש ומניחים בצד למשך 5 דקות כדי שטעם השום ייספג היטב בחמאה.
3. חוצים לרוחב את הלחם ומברישים מחצית מתערובת החמאה והשום על שני החלקים החצויים של הלחם - הצד החתוך, ומברישים מעט גם בצד השני - החלק "הקשה". מסירים את פיסות השום, כך שכרגע רק הטעם של השום שנספג בחמאה יעשה את העבודה.
4. מניחים את שני חצאי הלחם על הגריל כשהצד החתוך כלפי מטה ואופים במשך 3-5 דקות, עד שהקצוות פריכים. הופכים את חצאי הלחם, מסירים פיסות שום שרופות, אם יש, ויוצקים מעל את יתרת תערובת החמאה. לאחר 3 דקות, כשהחלק התחתון ("הקשה") של הלחמים נהיה פריך. מוציאים, מפזרים מעל פטרוזיליה, פורסים ומגישים מיד, חם.