זמן הכנה120 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי
לבצק:
- 1 כף שמרים יבשים
- 1/2 ק"ג קמח
- 2 כפות סוכר
- 1 כפית שטוחה של מלח
- בערך כוס מים, או לפי הצורך
- 1/4 כוס שמן
למילוי:
- 2 בצלים
- 1/4 ק"ג בשר טחון
- מלח ופלפל שחור טחון
- 1 כפית שטוחה של פפריקה
- 1/2 כפית כמון
- 1 כף סילאן
- 1 כף רסק עגבניות
לקישוט:
- 1 ביצה
- מעט שומשום או קצח
אופן ההכנה:
הכנת הבצק:
1. מערבבים בקערה את השמרים, הקמח, הסוכר, כפית המלח, המים והשמן, עד לקבלת תערובת אחידה.
2. מניחים בצד להתפחה במשך 40 דקות.
הכנת המילוי:
3. מטגנים את הבצל, מוסיפים את הבשר הטחון, המלח, הפלפל השחור, הפפריקה, הכמון, הסילאן והרסק.
4. קורצים מהבצק עיגולים וממלאים בבשר שצונן מעט. סוגרים ומניחים בתבנית כשהתפר מונח כלפי מטה.
5. מתפיחים שוב במשך חצי שעה.
6. מורחים ביצה, מפזרים שומשום או קצח ואופים בחום של 170 מעלות עד להזהבה עמוקה.