רכיבים
- 40 חתיכות גזר באורך 6 ס"מ כל אחת*
- 3 כפות שמן זית
- 3/4 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור טחון טרי
- 1 כפית כמון
- 500 גרם בצק פיצה מוכן**
- שומשום לקישוט
אופן הכנת גזר מתובל עטוף בבצק פיצה:
*הכנת הגזרים: חוצים גזרים לשניים או לרבעים ואז חותכים אותם לאורך של 6 ס"מ - עד לקבלת 40 חתיכות שוות.
**לבצק הפיצה: לחצו כאן למתכון לבצק פיצה מהיר ופשוט והכינו אותו עד סעיף 3. השתמשו רק במחצית ממרכיבי המתכון (או הקפיאו מחצית מכמות הבצק).
1. לאחר שהבצק מוכן, מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה.
2. בקערה גדולה, מערבבים את חתיכות הגזר עם 1 כף שמן זית, מלח, פלפל שחור וכמון.
3. מחלקים את הבצק ל-40 חלקים שווים ומרדדים כל חלק לעובי של 0.5 ס"מ. מניחים חתיכת גזר בקצה כל חלק בצק ומגלגלים.
4. מסדרים את הגזרים העטופים בבצק בתבנית, מברישים בשמן זית ומפזרים מעל שומשום.
5. אופים במשך 20-25 דקות, עד שהמאפים מזהיבים והגזרים מתרככים. מצננים 5-10 דקות ומגישים עם רוטב אהוב לטבילה.