רכיבים
- 3 כוסות קמח לחם, מנופה (מומלץ לא להחליף בקמח רגיל)
- 1/2 1 כפיות מלח
- 2 כפיות שמרים יבשים מידיים (אינסטנט)
- 1 כפית סוכר
- 1/4 1 כוסות מים חמים (בטמפרטורה של 30-35 מעלות צלזיוס)
- 30 גרם חמאה, מומסת
- קמח תירס - לגימור קראנצ'י
אופן הכנת לחמניות אינגליש מאפינס:
1. בקערת מיקסר, מערבבים יחד את הקמח והמלח. מוסיפים את השמרים והסוכר ומערבבים.
2. בהדרגה, יוצקים לקערת המיקסר את המים והחמאה המומסת ומערבבים במהירות נמוכה במשך כ-3 דקות, עד שהתערובת מתגבשת סביב וו הלישה. מגבירים את מהירות המיקסר לבינונית ומעבדים במשך 3 דקות נוספות.
3. מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומכסים בניילון נצמד. מניחים להתפחה במקום חמים במשך כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
4. על משטח מקומח קלות, מרדדים את הבצק לעובי של 2 ס"מ וקורצים 6 עיגולים בקוטר 7.5 ס"מ.
5. מפזרים בנדיבות קמח תירס בתבנית אפייה, מסדרים מעל את עיגולי הבצק, מכסים באופן רופף בניילון נצמד ומניחים להתפחה במשך 20-30 דקות, עד שהעיגולים מתנפחים מעט.
6. מחממים את התנור ל-220 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
7. מחממים מחבת יבשה (עדיף מטפלון או מברזל יצוק) על אש גבוהה, וכאשר המחבת חמה, מוסיפים 2-3 עיגולים וקולים במשך 2 דקות מכל צד, להשחמה קלה - אך נזהרים לא לשרוף אותם.
8. מסדרים את העיגולים בתבנית המוכנה ואופים במשך 7-5 דקות, להזהבה קלה. הלחמניות אמורות להישאר בהירות, אך כדי לוודא שהן אכן מוכנות, נסו לבצוע אחת ולבדוק אם חלקה הפנימי אפוי.
במקור, הלחמניות (למרות שקוראים להן "מאפינס" הן לא מתוקות) מוגשות לארוחת בוקר עם חמאה וריבה - אך כל תוספת אחרת תעבוד איתן, מתוקה ומלוחה (ירקות טריים, גבינות, ביצים - על כל צורות הכנתן) - זה המקום לגלות יצירתיות.