רכיבים
- 4 כוסות קמח + כמה כפות לקימוח
- 1/2 1 כוסות מים חמים
- 25 גרם שמרים טריים
- 2 כפות סוכר
- 2 כפות שמן קנולה
- 1 כפית מלח
אופן הכנת לחמניות צרפתיות:
רגע לפני: ניתן להכפיל ולשלש את כמויות המתכון, ולשמור את הלחמניות בשקית זיפ אטומה במקפיא. להפשיר כמה שעות לפני השימוש וליהנות מלחמניות טריות לחלוטין.
מתכון ל-12 לחמניות
1. במיקסר עם וו לישה או ידנית, מעבדים יחד את המים החמים, השמרים, הסוכר, השמן, המלח ו-2 כוסות קמח, ובהדרגה, מוסיפים את שאר הקמח, עד שהבצק מתגבש ואינו נדבק לדפנות הקערה, ומרגיש רך אך עדיין מעט דביק. ממשיכים ללוש את הבצק עד שהוא הופך לחלק וגמיש, במשך 5 דקות במיקסר או 8-10 דקות ידנית.
2. משמנים קערה, מניחים בתוכה את כדור הבצק, מכסים את הקערה בניילון נצמד משומן קלות, ומניחים להתפחה במקום חמים, במשך שעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
3. נותנים אגרוף קל לבצק על שיש נקי ומשומן קלות. מחלקים את הבצק ל-12 חלקים שווים ויוצרים מהם כדורי בצק
4. מסדרים את הכדורים בתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן קלות, במרחק של כמה סנטימטרים אחד מהשני. מכסים את כדורי הבצק בניילון נצמד משומן קלות, אך נזהרים שהניילון לא יצמד לשולי נייר האפייה או לבצק, מה שימנע מהלחמניות לתפוח ויגרום להם לרדת בזמן האפייה. מניחים להתפחה של כ-45 דקות.
5. מחממים את התנור ל-200 מעלות, אופים במשך 12-14 דקות, עד שהלחמניות מקבלות גוון זהוב-שחום יפה.