רכיבים
- 2 כוסות מים חמימים
- 4 כוסות קמח לחם מנופה
- 25 גרם שמרים טריים
- 2 כפיות מלח
- שמן זית
- עלי רוזמרין טריים
- סלסילת עגבניות שרי
- גבינת פרמזן (לא חובה)
- מלח גס לפיזור
אופן הכנת פוקצ'ה:
1. מחממים את התנור ל-220 מעלות.
2. מעבירים את השמרים לקערה גדולה, יוצקים מעל את המים.
3. מוסיפים את המלח ו-2 כוסות קמח לקערה, ומערבבים עד לקבלת בצק דביק ורך. מוסיפים את 2 כוסות הקמח הנותרות, ומערבבים היטב (הבצק עדיין יהיה דביק).
4. מכסים את קערת הבצק, ומניחים להתפחה של 40 דקות במקום חמים.
5. משמנים בנדיבות תבנית אפייה עם ציפוי לא דביק או עם נייר אפייה, ובעזרת האצבעות, פורשים עליה את הבצק למלבן בגודל של כ-23X33 ס"מ.
6. יוצקים שמן זית לכלי קטן, טובלים את האצבעות ו'דוקרים' את כל פני מלבן הבצק באצבעות המשומנות, כך שיווצרו בריכות קטנות של שמן. אל תקמצו בכמויות, הטעם של הפוקצ'ה רק ישתבח עם כל טיפת שמן.
7. מפזרים את העגבניות על פני הבצק, דוחפים אותן מעט פנימה, מעל מפזרים את עלי הרוזמרין ולבסוף את המלח הגס. בשלב זה ניתן לפזר מעל גם גבינת פרמזן מגורדת, ופרוסות לימונים דקות.
8. אופים במשך 18-20 דקות בתנור שחומם מראש, עד להזהבה קלה.
9. מגישים עם סלט ירקות עשיר וגבינות אהובות.