רכיבים
- 1/2 1 כוסות קישואים מגורדים (185 גרם)
- 2/3 כוס סוכר חום בהיר (140 גרם)
- 1/3 כוס שמן זית או קנולה (80 מ"ל)
- 1/3 כוס יוגורט (80 מ"ל)
- 2 ביצים גדולות
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/2 1 כוסות קמח (190 גרם)
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- 1/2 1 כפיות קינמון טחון
- 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
- 1/2 כפית גרידת לימון דקה
- 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים (לא חובה)
אופן הכנת לחם קישואים ביתי:
רגע לפני: דרך מעולה לפתוח את הבוקר: מתכון ללחם ביתי עם קישואים ושמן זית. התוצאה? כיכר לחם נימוחה ורכה, בגוון בהיר ומתיקות מעודנת עם נגיעות קרמל בגלל הסוכר החום, ותוספת הקינמון מעניקה ארומה עשירה.
שלב 1
מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות, ומשמנים בחמאה תבנית אינגליש קייק באורך 20 ס"מ.
שלב 2
בקערה גדולה, מערבבים בעזרת מרית גומי את הקישואים המגורדים, הסוכר, שמן הזית, היוגורט, הביצים ותמצית הווניל.
שלב 3
בקערה נפרדת, מערבבים את הקמח עם המלח, הסודה לשתייה, אבקת האפייה, גרידת הלימון, הקינמון ואגוז המוסקט. מקפלים את תערובת החומרים היבשים לקערה עם תערובת הקישואים המגורדים ומוסיפים את האגוזים. מערבבים יחד לבלילה אחידה.
שלב 4
יוצקים את הבלילה לתבנית, ומכניסים לאפייה למשך 40-55 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי. באמצע האפייה מסובבים את התבנית, כך שהלחם ייאפה היטב.
שלב 5
מצננים את הלחם מחוץ לתנור במשך 10 דקות. מחלצים בזהירות מהתבנית ונותנים ללחם להתקרר לגמרי לפני שחותכים לפרוסות.
מגישים עם חמאה או גבינת שמנת נדיבה וסלט ירקות טרי.