חמין בשבת תענוג

מתכון סודי לטשולנט שיגרום לכולם ללקק את האצבעות

חולמים על טשולנט שיעיף לכם את המצב רוח? הגעתם למקום הנכון! מתכון סודי שיעניק לכם את הטשולנט הכי טעים שאכלתם אי פעם. בשר עסיסי, קטניות מבושלות לדרגת שלמות, תבלינים שיעוררו את החושים, פשוט תענוג! (אוכל ומתכונים)

|
16
| כיכר השבת |
טשולנט אלוף! מתכון שיגרום לכם להתמכר (צילום: השף שאול שפר)
סועדים7
זמן הכנה225 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

מצרכים

    • 2 קילו בשר לחי /שריר 8
    • 5 תפו"א גודל בינוני
    • 2 בצל קצוץ
    • 2 כוסות שעועית לבנה (להשרות במים למשך לילה)
    • 1 כוס גריסי פנינה
    • ¾ כוס שמן קנולה
    • חצי כוס סוכר חום
    • 2 כפות פפריקה מתוקה בשמן
    • חצי כפית פפריקה חריפה (אופנציונלי)
    • 1 וחצי כפות מלח
    • 2 וחצי כפות אבקת מרק עוף/בשר
    • 1 וחצי כפות פלפל שחור טחון
    • 1 כף שום גבישי

    אופן הכנה

    1. טגנו את הבצל עם השמן.

    2. הוסיפו את הסוכר וקרמלו למשך כ-3 דקות על אש גבוהה.

    3. הוסיפו את התבלינים וערבבו.

    4. הוסיפו את הבשר, התפו"א והשעועית, ערבבו והוסיפו מים עד גובה התכולה.

    5. ערבבו חזק וכשהמים רותחים הוסיפו את הגריסים וערבבו שוב.

    6. בשלו למשך חצי שעה על חום גבוה.

    7. הורידו את גובה הלהבה ובשלו על אש נמוכה למשך 3 שעות.

    8. העבירו לפלטה עד לזמן הסעודה.

    בתאבון!

    אהבתם את המתכון? הגיבו

    לפרטים והזמנות- השף שאול שפר: shaulchef@gmail.com

    הכתבה עניינה אותך?

    תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

    -נקראים כעת
    -פרקים נקראו
    -ספרים נקראו
    לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
    תוכן שאסור לפספס

    16 תגובות

    אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

    8
    וואו! נראה מגרה!
    שבת שלום
    7
    אני מכין כך כבר שנים , מה סודי ומה ללקק אצבעות , מה אנחנו כלבים ? מה לא עושים כדי לייצר רייטינג , ממש כמו עשיו , הלעיטני ... פעם היו מכינים טשולנט לכבוד שבת היום מכינים בשביל בטן של בהמות . עצוב מאד , קשה המצב .
    גד
    תותח
    יוסי
    צודק
    👍
    פעם ,אגב כמו היום אבל פעם ,בדיוק כמו היום, הכינו צ'ולנט לשבת כדי שייכנס משהו טעיםלפה. לא יודע למה דברת על בהמות. אתה אולי מושבניק. אפשר לחשוב, דפעם לא היה חשוב להם הטעם.
    פרי רואה
    ממש צודק בכל מילה. לא מתכון מיוחד וסודי ןלא מלקק אצבעות אחרי טשולנט....
    יוסף
    העיקר לעשות דרמות, מתכון סביר ועממי. אם תעבוד עם כף ערבוב גדולה לא תצטרך ללקק את האצבעות
    חוסיד
    מי דאוהב צ'ולנט מלקק את הטצבעות שלו במהלך ואחרי צ'ולנט טעים. לא תמיד הוא יוצא טעים. תלוי במבשל.
    פרי רואה
    הכל לכבוד שב קודש..
    לא להגזים
    6
    אהבתי את המתכון!
    שבת שלום 💗
    גם אני. רבים כאן או רעי לב או קמצנים במילים טובות ולא יודעים לפרגן.
    פרי רואה.
    תוכן שאסור לפספס

    תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

    -נקראים כעת
    -פרקים נקראו
    -ספרים נקראו
    לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
    עכשיו בכותרות