זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 3 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים דק
- 4 כפיות צלפים
- 1 כף בצל ירוק קצוץ דק
- 1 כפית שום כתוש דק
- 1/3 כוס שמן זית איכותי
- 900 גרם פילה סלמון, חתוך ל-6 פרוסות
- מלח ופלפל שחור טחון טרי
- 1 כף מיץ לימון סחוט טרי
אופן הכנת סלמון בגריל ברוטב פטרוזיליה וצלפים:
1. בקערה, מערבבים את הפטרוזיליה, הצלפים, הבצל הירוק והשום. מוסיפים מחצית משמן הזית ומניחים בצד.
2. מחממים היטב גריל חשמלי או תבנית פסים, מברישים את הסלמון בשמן הזית הנותר וצולים במשך 2 דקות מכל צד - עדיף שהדג יגיע לדרגת מדיום-רר. מסירים מהאש ומניחים לדגים לנוח במשך 2 דקות.
3. מתבלים את הסלמון במלח ופלפל שחור לפי הטעם.
4. מוסיפים את מיץ הלימון לתערובת הפטרוזיליה, מזלפים מעל כל מנת דג מהרוטב ומגישים.