רכיבים
- 1 חבילת ניוקי בוואקום
- שמן
לקציצות:
- 500 גרם בשר בקר טחון
- 1 בצל לבן, מגורד
- 1/2 צרור פטרוזיליה, קצוצה דק
- 1/2 כפית תבלין ראס אל חנות
- מלח ופלפל שחור
- 1 ביצה
- 2 כפות פירורי לחם
לרוטב:
- 2 כפות שמן
- 1 בצל לבן, קצוץ
- 2 כפות גדושות רסק עגבניות
- מלח ופלפל שחור
- 2 כוסות מים
אופן ההכנה:
1. במחבת, מחממים 4 כפות שמן ומטגנים את הניוקי תוך ערבוב מתמיד עד שהם זהובים.
2. בקערה גדולה, מערבבים את רכיבי הקציצות ולשים היטב ביד במשך 5-7 דקות עד לקבלת עיסה אחידה. מכסים את הקערה ונותנים לעיסה לנוח במשך 20 דקות.
3. מגלגלים מהעיסה קציצות בגודל שווה, מחממים במחבת 3-4 כפות שמן ומטגנים כל קציצה במשך 2-3 דקות מכל צד. מוציאים אותן לצלחת מרופדת בנייר סופג.
4. בסיר רחב ושטוח על אש בינונית, מחממים 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד שהוא רך ושקוף. מוסיפים רסק עגבניות, תבלינים ומים, מערבבים ונותנים לרוטב להגיע לרתיחה. כשהכל מבעבע, מוסיפים לסיר את הקציצות, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 10 דקות.
5. מוסיפים לסיר את הניוקי המטוגן, מערבבים קלות, מביאים יחד לרתיחה ומגישים מיד, חם.