קובה, המאכל העיראקי האהוב כל-כך המשלב סולת, תערובת בשר וירקות חריפים עולה על שולחנם של משפחות רבות ביום שישי. טעים.
מכינים בצק לקובה: 1/2 ק"ג סולת, מעט מלח, מעט שמן, ומים שיכסו את הסולת ויגיעו למרקם בצקי ואפילו מעט דביק ולא יותר! נותנים לבצק לנוח.
מכינים את תערובת הבשר לקציצות:
1/2 ק"ג בשר טחון
הרבה נענע קצוצה - לבחירה
מעט מלח
כפית בהרט לבחירה
אפשר להוסיף בצל קצוץ לבשר טחון. אני העדפתי שלא.
כך תכינו קובה טעים:
אני לוקחת חתיכת בצק, מכדררת לכדור, משטחת על כף היד, שמה את הקציצה [רצוי להכין את כל הקציצות מראש], וסוגרת את כל הקצוות.
כדאי לעבוד עם קערת מים ליד להרטיב מדי פעם את כפות הידיים. אח"כ מגלגלת לעיגול ומשטח לעיגול פחוס. רצוי להכין מראש את כל הקובות ואח"כ להכניס לסיר.
מכינים את מרק הדלעת:
חותכים את הדלעת לקוביות די גדולות, מאדים בסיר רחב ושטוח עם מעט שמן והרבה הרבה הרבה שיני שום קלופות.
לאחר מספר דקות (לא לחרוך את השום שלא יצא מר) מוסיפים מים, ותבלינים:
פפריקה מתוקה, מעט כורכום, פלפל, מלח, ורסק עגבניות.
המים צריכים לכסות את הדלעת.
לתבשיל סמיך: להוסיף עוד מעט מים,
למרק: להוסיף מים עד כדי כפול מגובה הדלעת.
וכעת מוסיפים חצי צרור נענע.
מבשלים עשר דקות בקירוב.
לאחר מכן מוסיפים את הקובה המוכנים לסיר.
מנמיכים להבה, ומבשלים עוד עשרים דקות.
מוסיפים לקראת סוף הבישול עוד כף רסק עגבניות ומעט סוכר,
מבשלים חמש דקות נוספות ומכבים אש.
כדאי להתאפק ולהמתין לפחות עשר דקות לאחר סיום הבישול עד למזיגה, כדי שכל הטעמים יתמזגו.
עכשיו יש לכם קובה טעים ומשובח, בתאבון.