זמן הכנה120 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי
רכיבים
- 2 כפות שמן זית
- 450 גרם בקר טחון
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- ½1 כפיות אבקת צ'ילי חריפה
- ½1 כפיות כמון
- 3 כפות רסק עגבניות
- 150 מ"ל ציר בקר חם
- 400 גרם עגבניות, קצוצות דק
- 25 גרם שוקולד מריר, שבור לחתיכות
- 400 גרם שעועית אדומה משימורים, שטופה ויבשה
- 40 גרם כוסברה טריה, קצוצה
- 1 שן שום, כתושה
- מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1. מחממים כף מהשמן במחבת גדולה ומטגנים את הבקר במשך 10 דקות או עד שמשחים היטב, תוך כדי ערבוב מתמיד.
2. מוציאים מהמחבת עם כף מחוררת ומעבירים לסיר בישול איטי (לא מדליקים את הכיריים בשלב זה).
3. מוסיפים את יתרת השמן למחבת ומטגנים בעדינות את הבצל במשך 10 דקות, או עד שהוא מתרכך.
4. מוסיפים את התבלינים ומטגנים במשך דקה ואז מוסיפים את רסק העגבניות, הציר החם, העגבניות והשום.
5. מביאים לרתיחה ומעבירים בזהירות את התערובת לסיר. מכסים ומבשלים בחום נמוך במשך 4-5 שעות.
6. מערבבים פנימה את השוקולד, השעועית והכוסברה ומתבלים במלח ופלפל.
7. מכבים את הכיריים ומניחים לעמוד למשך 10 דקות. מגישים עם אורז לבן.