זמן הכנה90 דק'
רמת קושיקל
בשרי
לקציצות:
- 1/2 ק"ג בשר טחון טרי
- 2 בצלים בינוניים, קצוצים
- 1 תפוח אדמה קטן, מגורר דק
- 1 ביצה
- 1/2 כוס פירורי לחם
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- 1 חבילת כוסברה קצוצה
- מלח
- פלפל שחור
- קורט קינמון
- קורט כמון
- קורט שום גבישי
- קורט פפריקה מתוקה
- קורט תערובת תיבול לשווארמה
לרוטב:
- 1 בצל גדול, פרוס לרצועות
- כמה עלי סלרי (כולל הגבעולים), חתוכים גס
- 1 חבילה של אפונה גדולה
- 2-3 כוסות מים
- מלח
- פלפל שחור
- קורט כמון
- קורט כורכום
- קורט שום גבישי
- קורט חוויאג' / תערובת תיבול לשווארמה
- שמן לטיגון
אופן ההכנה:
1. מחממים שמן בסיר עמוק ורחב ומטגנים את כל הבצלים, עד להזהבה.
2. מניחים בקערה את כל מרכיבי הקציצות (כולל שני שליש מכמות הבצל המטוגן) ומערבבים היטב.
3. מוסיפים לסיר את עלי הסלרי והאפונה. מוסיפים את המים והתבלינים.
4. מוסיפים את הקציצות לסיר כשהמים רותחים ומבשלים על אש נמוכה-בינונית כשעה. אם רואים שיש הרבה נוזלים, מורידים את המכסה ומצמצמים.
5. מגישים עם אורז לבן.