רכיבים
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל בינוני, קצוץ
- 2 כפיות שום מגורד
- 350 גרם בשר בקר טחון
- 2 כפות רסק עגבניות
- 1/2 כפית סוכר
- 1/2 כוס סלרי חתוך לקוביות
- 1/2 כוס גזר חתוך לקוביות
- 1 כוס אורז (לא מבושל)
- 2-3 כפות פטרוזיליה קצוצה גס
- 2-3 כפות שמיר קצוצה גס
- 1/4 1 כוסות ציר בשר חם / מים חמים
- 3/4 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
1. מחממים את השמן במחבת גדולה או סיר נמוך על אש בינונית-נמוכה. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא רך מאוד, במשך 5-7 דקות. מוסיפים את השום ומטגנים 30 שניות נוספות.
2. מגביהים לאש בינונית ומוסיפים את הבשר הטחון. מסיטים את הבצל והשום לשולי המחבת / הסיר שלא יישרפו, ובמקביל משחימים את הבשר תוך כדי שמפוררים אותו בעזרת כף עץ. מוודאים שכל הנוזלים שניגרו מהבשר התאדו.
3. מוסיפים את רסק העגבניות ו-1/2 כפית סוכר, מערבבים ומבשלים במשך 3 דקות.
4. מוסיפים את הירקות החתוכים והאורז ומערבבים עד לאיחוד מלא. מוסיפים את הפטרוזיליה והשמיר, מערבבים, טועמים את התבשיל ומתבלים במלח ופלפל שחור פחות או יותר לפי הכמות המצוינת, בהתאם לטעם.
5. מגביהים לאש גדולה, יוצקים את ציר הבשר (חשוב שהוא יהיה חם) ומביאים לרתיחה. לאחר מכן, מנמיכים לאש קטנה ככל הניתן, מכסים את המחבת / הסיר ומבשלים במשך 20 דקות. לא פותחים את הסיר באמצע. מסירים מהאש ומערבבים במזלג את התבשיל כדי להוציא את האדים שכלואים בפנים.