רכיבים
- 450 גרם בשר בקר טחון
- 1 בצל לבן, קצוץ
- 2 שיני שום, כתושות
- 1 ביצה
- 3/4 כוס פירורי לחם
- 1/4 1 כפיות מלח
- 1 כפית פלפל שחור טחון טרי
- 1/2 כפית פלפל אנגלי טחון
- 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
לרוטב:
- 2 כפות מרגרינה בטעם חמאה (מחמאה)
- 3 כפות קמח, מנופה
- 1/2 1 כוסות ציר מרק בשר או מים
- מלח ופלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה:
1. במחבת בינונית, מחממים 4 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל על אש בינונית במשך 4-5 דקות, עד לשקיפות. מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה. מסירים מהאש ומצננים לטמפרטורת החדר.
2. בקערה, מערבבים את הבצל המטוגן עם הבשר הטחון והביצה, מתבלים במלח, פלפל אנגלי, אגוז מוסקט ופלפל שחור, ומעבדים יחד. מוסיפים את פירורי הלחם, ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה.
3. יוצרים כדורים בקוטר 2.5 ס"מ מתערובת הבשר, ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 15-18 דקות, עד שהכדורים מקבלים גוון זהוב יפה.
הכנת הרוטב:
4. ממיסים את המרגרינה בסיר בינוני על אש בינונית, ושופכים לסיר את הקמח, תוך ערבוב מתמיד במשך 3-4 דקות, עד לקבלת תערובת בגוון חום-זהוב. בהדרגה, מוסיפים לסיר גם את ציר הבשר או המים, ומביאים לרתיחה. מבשלים במשך 2-3 דקות, עד שהרוטב מסמיך היטב ונתפס על צידה האחורי של כף הערבוב. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם, מערבבים, ומסירים מהאש.