זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
בשרי
רכיבים
- 900 גרם-1 ק"ג בשר בקר טחון
- 1 בצל אחד, מגורד
- 6 שיני שום, כתושות
- 1 כפית פלפל שחור
- 2 כפית מלח
- 2 כפית כמון
- 2 כפית אורגנו מיובש
- 1 כפית קינמון (אופציונלי)
- 1/2 צרור פטרוזיליה, קצוצה
- 2 ביצים
- 1 כוס פירורי לחם מזן פנקו
- שמן לשימון התבנית
אופן ההכנה:
מתכון ל-35 קציצות
1. מניחים את הבצל המגורד על מגבת נייר וסוחטים בעדינות עד שהנוזלים העודפים ניגרים.
2. במיקסר או ידנית, מעבדים לעיסה אחידה את כל המרכיבים (מלבד השמן).
3. מרטיבים את הידיים ומגלגלים מהעיסה כ-35 כדורי בשר בגודל שווה. מסדרים את הכדורים בתבנית אפייה גדולה משומנת קלות או בשתי תבניות קטנות.
4. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 20-25 דקות. באמצע האפייה, מסובבים את התבנית. הקציצות צריכות להיות שחומות ורכות.