מה אוכלים היום?

מתכון ללחמעג'ון (לחמה בעג'ין) מנצח

הלחמעג'ון מכונה גם פיצה טורקית, פיצה ארמנית או סתם לחם עם בשר וארבע מדינות מתחרות על הקרדיט. האמת? לגמרי בצדק. ככל הנראה מדובר בדרך הכי שווה לנצל בשר טחון. מאפה דק וקריספי עם בשר מעל והמון טחינה בצד. אתם עדיין כאן? (מתכונים, אוכל)

|
3
| כיכר השבת |
לחמעג'ון (צילום: חיה ללונק)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
בשרי

לבצק:

  • 4 כוסות גדושות קמח, מנופה
  • 2 כפיות שמרים
  • 1 כף סוכר
  • 1/2 1 כפיות מלח
  • 2 כפות שמן
  • 1/2 1 כוסות מים פושרים-חמימים

לבשר:

  • שמן זית
  • 500 גרם בשר טחון (מומלץ להוסיף שומן כבש)
  • 1 בצל גדול, חתוך לקוביות
  • חופן צנוברים
  • 1/2 1 עגבניות, מגורדות בפומפייה
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • חופן כוסברה קצוצה
  • 1 כפית גדושה עריסה
  • 2 שיני שום, כתושות
  • מלח ופלפל שחור
  • 1/2 כפית פלפל ארבע העונות גרוס
  • 1 כף גדושה פפריקה
  • 1/2 כפית כמון
  • קמצוץ אגוז מוסקט / ראס אל חנות
  • מעט צ'ילי גרוס
  • 2 כפות רסק עגבניות

אופן הכנת לחמעג'ון:

1. בקערה קטנה, מערבבים את הסוכר והשמרים. מוסיפים מעט מים חמים, מערבבים ונותנים לשמרים לתסוס במשך 5 דקות.

2. בקערה גדולה, מערבבים את שאר מרכיבי הבצק. מוסיפים את תערובת השמרים והמים ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד וגמיש, אך לא רך מדי.

3. מכסים את הקערה ומניחים להתפחה במקום חמים למשך שעה.

4. מחלקים את הבצק ל-5 חלקים שווים, מסדרים אותם בתבנית, מכסים במגבת ועוברים להכנת הבשר.

5. מחממים מעט שמן זית במחבת, ומטגנים את הבצל עד להשחמה. לקראת סוף הטיגון, מוסיפים מחצית מכמות הצנוברים. מסירים מהאש ומניחים לבצל להצטנן.

6. בקערה גדולה, מערבבים היטב לעיסה אחידה את הבשר עם 1 כף שמן זית, התבלינים, השום הכתוש, העגבניות, העריסה, הפטרוזיליה והכוסברה הקצוצות והבצל המטוגן.

7. מרדדים כל כדור בצק לעיגול דק, מורחים על כל עיגול מעט שמן זית ומעט רסק עגבניות ועל הכל שכבה דקה מתערובת הבשר. מפזרים מעל מהצנוברים שלא טוגנו עם הבצל ומזלפים מעט שמן זית.

8. אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 15 דקות, עד שתחתית הבצק משחימה והשוליים מזהיבים קלות. הבצק דק וכדי שיישאר עסיסי ורך, האפייה קצרה. מגישים חם או פושר עם הרבה טחינה וסלט רענן.

הכתבה הייתה מעניינת?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

3 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

3
ניסיתי. הצלחתי ונהנתי תודה.
2
עובד מצויין גם עם פיתה, פותחים את הפיתה לגמרי כך שיש 2 פיתות דקות, מורחים משני הצדדים שמן זית, משטיחים את תערובת הבשר ואופים... הבשר מתכווץ באפייה ולכן כדאי שהתערובת תעבור את קוטר הפיתה בכחצי סנטימטר... בתאבון:) (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
1
לחם בעג’ין זה מאכל סורי אותנטי
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות