זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
בשרי
רכיבים
- 500 גרם בשר בקר טחון
- 500 גרם עוף טחון
- 6 שיני שום, כתושות
- 1 פלפל צ'ילי חריף, קצוץ דק דק
- 1 בצל לבן, מגורד
- 1/2 צרור כוסברה, קצוצה
- 1/2 צרור פטרוזיליה, קצוצה
- 3 כפות שמן
- 2 ביצים
- 1/2 כוס פירורי לחם
לרוטב:
- 5 כפות שמן זית
- 3 גמבות, פרוסות דק
- 1 פלפל חריף, פרוס
- 8 שיני שום, פרוסות
- 1 כף פפריקה חריפה
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 2 כפות רסק עגבניות
- 1 כפית שטוחה כמון
- 1/2 1 כוסות מים
- 1 כפית שבבי צ'ילי גרוס יבש
אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה, מערבבים את כל מרכיבי הקציצות לעיסה אחידה, מכסים ומניחים למנוחה.
2. בסיר סוטז' נמוך ורחב, מחממים את שמן ומטגנים בו את הפלפלים במשך 4-5 דקות, תוך כדי ערבוב. מוסיפים את השום ומערבבים במשך דקה.
3. מוסיפים את התבלינים ורסק העגבניות, מערבבים ומוסיפים את המים. מביאים לרתיחה.
4. במקביל, יוצרים כדורים שווים מהעיסה, מורידים אותם לרוטב המבעבע ומבשלים יחד במשך 20 דקות. מגישים חם לצד פירה, פסטה או אורז או ממלאים בגט פריך בקציצות ומוסיפים סלט ירקות גדול.