לאוסובוקו:
- 1 מגש אוסובוקו עגל-ויל
- 2 גזרים, מקולפים ופרוסים
- 5 שיני שום
- 4 גרגרי פלפל אנגלי
- 700 מ"ל יין לבן
- 1 בצל, פרוס
- 1 כוס עלי סלרי
- מלח ופלפל שחור
לפירה:
- 1 בצל גדול, קצוץ
- 2-3 שיני שום, פרוסות
- 5 כפות שמן
- 1 בטטה גדולה, מקולפת וחתוכה גס
- 2 תפוחי אדמה, מקולפים וחתוכים גס
אופן ההכנה:
הכנת האוסובוקו:
1. בתבנית פיירקס, מניחים את פרוסות הגזר, שיני השום והפלפל האנגלי, יוצקים מעל 1 כוס יין לבן ומפזרים את פרוסות הבצל ועלי הסלרי.
2. מניחים על הכל את נתחי העגל, מתבלים במלח ופלפל שחור ולבסוף יוצקים על הכל יין לבן עד לכיסוי הירקות.
3. אוטמים את התבנית בנייר כסף מכל הצדדים, ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך שעתיים וחצי.
הכנת הפירה:
4. מחממים את השמן במחבת גדולה, מוסיפים את הבצל והשום ומזהיבים במשך כשעה על אש נמוכה.
5. מביאים לרתיחה סיר גדול מלא במים עם מעט מלח, ומבשלים בתוכו את הבטטות ותפוחי האדמה עד לריכוך. מסננים היטב ומעבירים לקערה.
6. מוסיפים לקערה את הבצל המושחם ומועכים לפירה.
אופן ההגשה: מחלקים את הפירה בין שתי צלחות הגשה (ניתן להיעזר ברינג למראה פוטוגני יותר), מניחים מעל נתח עגל-ויל ומגישים.