לבצק:
- 400 גרם קמח חיטה מעולה
- 100 מ"ל מים חמים
- 1/2 כפית מלח שולחן
למילוי:
- 400 גרם בשר בקר טחון פעמיים
- 100 גרם מים פושרים
- 150 גרם בצל
- 1 עגבנייה בשלה, מקולפת
- 20 גרם פטרוזיליה
- מלח ופלפל שחור
אופן הכנת קורזה:
1. מנפים את הקמח לקערה, מוסיפים את המים והמלח ולשים עד שהבצק נפרד בקלות מהדפנות. מכסים את הקערה ונותנים לבצק לנוח במשך כ-30 דקות.
2. במקביל, מכינים את המילוי. קוצצים דק את הבצל, העגבנייה והפטרוזיליה (אפשר להשתמש בבלנדר).
3. בקערה, מערבבים בידיים את הבשר הטחון עם תערובת הבצל-עגבנייה-פטרוזיליה והמים, ומתבלים במלח ופלפל שחור, עד לקבלת מרקם אחיד.
4. מקמחים משטח עבודה נקי ומרדדים עליו את הבצק לעובי של כ-5 מ"מ.
5. קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 5 ס"מ, על כל עיגול בצק מניחים כפית גדושה מהמילוי ובידיים מקומחות, סוגרים כל אחד בצורת צמה.
6. מרתיחים סיר מלא מים, ומכניסים פנימה את הכיסונים במשך 6-7 דקות, עד שהם צפים למעלה. בעזרת מקפה, שולים את הכיסונים בזהירות לצלחות עמוקות ומגישים חם. מומלץ להגיש 15 קורזה לסועד לצד רוטב עגבניות.
שאלוט - מסעדת בשרים כשרה למהדרין | הברזל 3 רמת החייל, תל אביב | טלפון: 03-732-4411. משגיח במקום