רכיבים
- לקציצות:
- 500 גרם בשר בשר בקר טחון
- 1/3 כוס פירורי לחם לבן טרי / שקדים טחונים
- 1 ביצה
- 1 כפית כמון
- 1 כפית כוסברה טחונה
- 1 כפית אורגנו מיובש
- 1/2 כפית פתיתי צ'ילי גרוס
- 3/4 כפית מלח
- פלפל שחור טחון טרי
- לרוטב העגבניות:
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל סגול גדול, קצוץ
- 1 שן שום, כתושה
- 1 כפית כמון
- 1 כפית פפריקה מעושן
- 1/3 כוס (80 מ"ל) יין אדום
- 800 גרם עגבניות משומרות, קצוצות
- 2 כפיות סוכר חום
- 3 עלי דפנה
- 2 גבעולי אורגנו טרי
- מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
אופן הכנת קציצות בשר ספרדיות ברוטב עגבניות:
1. בקערה גדולה, מערבבים לעיסה אחידה את כל מרכיבי הקציצות. מגלגלים לכדורים שווים, מסדרים במגש ומעבירים למקרר להתמצקות במשך חצי שעה.
2. במחבת גדולה, מחממים את שמן הזית, ומטגנים את הקציצות להשחמה קלה משני הצדדים. מוציאים לצלחת.
3 באותה מחבת, מטגנים את הבצל עד שהוא הופך לרך ושקוף. מוסיפים את השום ומטגנים במשך 2 דקות נוספות. מוסיפים את התבלינים ומערבבים.
4. מחזירים את הקציצות למחבת, יוצקים מעל את היין ומערבבים אותו עם כל המשקעים שהצטברו בתחתית המחבת.
5. מנמיכים את האש, ומוסיפים את העגבניות, הסוכר החום, עלי הדפנה וגבעולי האורגנו. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם ומבשלים במשך 20-25 דקות, עד שהקציצות מבושלות והרוטב הסמיך. מגישים עם פירה.