רכיבים
- 6-8 טורטיות מוכנות באריזת וואקום
- 700 גרם בשר בקר טחון
- 1 בצל גדול
- 3 כוסות שעועית לבנה ברוטב עגבניות מקופסת שימורים
- 3 כפות רסק עגבניות
- מלח
- 1 כפית כמון
- 1 כפית צ׳ילי מיובש גרוס
- קורט אגוז מוסקט
- קורט ג׳ינג׳ר מיובש
- 2 כפיות פפריקה מתוקה (אפשר להחליף חצי מהכמות בפפריקה חריפה)
- 1 כפית אבקת קארי
- למריחה: ממרח אבוקדו*
אופן הכנת טורטיות במילוי בשר:
כך תכינו ממרח אבוקדו עסיסי לטורטיות ב-10 דקות.
1. קוצצים את הבצל, ומטגנים במחבת גדולה עם מעט שמן, עד להזהבה. מוסיפים את הבשר, ומבשלים תוך ערבוב מתמיד בכף עץ, עד שהגושים נפרדים והבשר מפורר. ממשיכים לבשל עד שהנוזלים מתאדים.
2. מוסיפים למחבת את השעועית עם הרוטב, התבלינים ורסק העגבניות ומערבבים היטב. אם התערובת יבשה מדי, ניתן להוסיף 3/4 כוס מים. מסירים מהאש.
3. מחממים מחבת נקייה על אש נמוכה, ומחממים את הטורטיות במשך 3 שניות מכל צד, מוציאים ומניחים כל טורטיה במרכז של ריבוע נייר כסף או נייר סנדוויץ'.
4. מורחים על כל טורטיה מממרח האבוקדו, ומניחים מעל 3-4 כפות נדיבות ממלית הבשר.
5. מגלגלים את הטורטיה, ומהדקים את הנייר בקצוות. חוצים לשניים באלכסון ומגישים מיד חם לצד רוטב צ'ילי חריף או מתוק וסלט ירקות טרי.