רכיבים
- 450 גרם בשר בקר טחון
- 1 בצל לבן
- 2 שיני שום
- 1 ביצה
- 3/4 כוס פירורי לחם
- 1/4 1 כפיות מלח
- 1 כפית פלפל שחור טחון טרי
- 1/2 כפית פלפל אנגלי טחון
- 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
- לרוטב:
- 2 כפות מחמאה
- 3 כפות קמח
- 1/2 1 כוסות ציר מרק בשר או מים
- מלח ופלפל שחור טחון טרי, לפי הטעם
אופן הכנת כדורי בשר שבדיים:
רגע לפני: אתם יכולים לעמוד בתור למסעדה של סניף איקאה הקרוב אליכם כדי לטעום את הקציצות המפורסמות האלו, או פשוט להכין אותן בבית: מתכון לכדורי בשר שבדיים שבמקור מוגשים עם רוטב חמאה, אך כאן תמצאו את הגרסה הכשרה והמשובחת לא פחות.
• מחממים את התנור ל-190 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
• קוצצים את הבצל וכותשים את השום. במחבת בינונית, מחממים 4 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל על אש בינונית במשך 4-5 דקות, עד לשקיפות. מוסיפים את השום הכתוש, ומטגנים במשך דקה נוספת, עד שעולה ריח שום. מסירים מהאש ומצננים לטמפרטורת החדר.
• בקערה בינונית, מערבבים את הבצל המטוגן עם הבשר הטחון והביצה, מתבלים במלח, פלפל אנגלי, אגוז מוסקט ופלפל שחור, ומעבדים יחד. מוסיפים את פירורי הלחם, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
• משמנים קלות את נייר האפייה, יוצרים כדורים בקוטר 2.5 ס"מ מתערובת הבשר, ומסדרים בתבנית.
• אופים במשך 15-18 דקות, עד שהכדורים מקבלים גוון זהוב יפה.
• במקביל, מכינים את הרוטב: ממיסים את המחמאה בסיר בינוני על אש בינונית, ושופכים לסיר את הקמח, תוך ערבוב מתמיד. במשך 3-4 דקות, עד לקבלת תערובת בגוון חום-זהוב.
• בהדרגה, מוסיפים לסיר את ציר הבשר או המים, ומביאים לרתיחה. מבשלים במשך עוד 2-3 דקות, עד שהרוטב מסמיך היטב ונתפס על צידה האחורי של כף הערבוב. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם, מערבבים, ומסירים מהאש.
אופן ההגשה: מניחים את כדורי הבשר בצלחת הגשה, יוצקים מעל את הרוטב ומוסיפים בצד 4-5 כפות נדיבות של פירה (כאן תמצאו מתכון מעולה לפירה).