רכיבים
- 500 גרם בשר טחון
- 1 ביצה
- 2 גזרים
- 1 כף גדושה פירורי לחם
- 1 כף קטשופ
- 1 בצל גדול
- 1/2 כפית אבקת מרק
- מלח ופלפל שחור
- לרוטב:
- 2 פלפלים אדומים
- 1 בצל
- 2 שיני שום
- 1 כפית גדושה קמח
- 1 כף קטשופ
- 1-2 כפות חומץ
- 1 כף סוכר חום
- 1 כף רוטב צ'ילי מתוק
- 1 כף סילאן
- מעט אבקת מרק
- מלח ופלפל שחור
- 500 גרם פסטה פטוצ'יני (מאורכת ושטוחה)
אופן הכנת קציצות ברוטב חמוץ מתוק ופסטה:
רגע לפני: ארוחה משפחתית שכולם יאהבו כל כך: מתכון לקציצות בשר ברוטב חמוץ מתוק ופסטה פטוצ'יני רכה שאי אפשר לסרב לה. בונוס: אתם לא צריכים לטגן את הקציצות.
הכנת הקציצות:
• מגרדים את הגזר, קוצצים את הבצל ומערבבים בקערה גדולה עם הבשר הטחון, הביצה, פירורי הלחם, הקטשופ, אבקת המרק, מלח ופלפל.
• יוצרים כדורים קטנים מהתערובת ומסדרים אותם בצד בצלחת גדולה / תבנית, למשך שעה.
הכנת הרוטב:
• חותכים לקוביות את הפלפלים.
• קוצצים את הבצל, פורסים את השום ומטגנים אותו בסיר רחב עד להזהבה. מוסיפים את הקמח וקוביות הפלפלים ושאר מרכיבי הרוטב ומערבבים היטב.
רגע האיחוד:
• מביאים את הרוטב לרתיחה, ומנמיכים ללהבה נמוכה. מוסיפים את כדורי הבשר, ומבשלים במשך 20-25 דקות.
• מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן שעל האריזה.
אופן ההגשה: מניחים מהפסטה בצלחת הגשה ומעל מספר קציצות ורוטב ומגישים חם.