רכיבים
- 500 גרם פסטה מסוג ריגטוני
- 1 ק"ג בשר בקר טחון מופשר
- 4 עגבניות
- 2 בצלים
- 1 גזר
- 1 גבעול סלרי
- 2 כפות רסק עגבניות
- 4 כפות שמן
- 1 שן שום
- 1 כוס יין לבן
- 1/4 כפית אורגנו
- מלח ופלפל שחור
אופן הכנת פסטה ריגטוני ברוטב בולונז:
רגע לפני: פסטה ברוטב עגבניות ובשר טחון - הארוחה האולטימטיבית שכולם יאהבו: מתכון להכנת פסטה ברוטב בולונז. הריגטוני, פסטה צינורות קצרים, מתאימים מאוד לבשר ויוצרים את אחד השילובים המוצלחים מהמטבח האיטלקי.
הכנת רוטב הבולונז:
• מקלפים את העגבניות והגזר וקוצצים לקוביות קטנות.
• קוצצים דק את הבצלים, ומטגנים בסיר עם תחתית עבה, עד להזהבה על אש נמוכה במשך 5 דקות.
• מוסיפים לסיר את הבשר ובעזרת כף עץ מפוררים ומבשלים עד שהוא מאבד את הצבע האדום ומשחים.
• כותשים את שן השום ומוסיפים לסיר עם כוס היין. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש, עד שהנוזלים יצטמצמו.
• מוסיפים את העגבניות והגזר, מרתיחים שוב ומתבלים באורגנו, מלח ופלפל שחור.
• מכסים את הסיר ומבשלים על הלהבה נמוכה ככל הניתן במשך 3 שעות לפחות, עד שהבשר מתרכך. טועמים ומשפרים תיבול, אם צריך.
הכנת הפסטה:
• מבשלים את הפסטה בסיר נפרד מלא מים וכף מלח נדיבה לפי מספר הדקות הרשום על האריזה, אך פחות דקה אחת. כלומר, לדרגת אל דנטה, רגע לפני שהפסטה רכה מאוד.
• מסננים את הפסטה ושומרים בצד חצי כוס ממי הבישול.
רגע האיחוד:
• מערבבים את הפסטה עם רוטב הבולונז ומוסיפים בהדרגה ממי הבישול.
אופן ההגשה: חם. ניתן להוסיף מעל פטרוזיליה קצוצה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!