רכיבים
- ½ ק"ג בשר טחון מופשר
- 3 שיני שום
- 1 גזר
- 1 סלרי
- 2 בצלים
- ½ כוס יין אדום יבש
- 4 עגבניות אדומות
- 1 עלה דפנה
- 1/2 חבילת פסטה
- מלח ופלפל
אופן ההכנה:
רגע לפני: אמנם המתכון הזה לא מוגבל לבני 12 ומטה, אך פסטה ורוטב בולונז הם שילוב מוצלח במיוחד כשמדובר בילדים. מצד אחד, הם אוכלים מנה בריאה של בשר ועגבניות בריאה ומצד שני, זוהי הפסטה האהובה, ומי יכול להגיד לה לא?
הכנת רוטב הבולונז:
• קוצצים דק את הבצל והשום.
• חותכים לקוביות את העגבניות, הגזר והסלרי.
• מחממים שמן זית בכמות נדיבה במחבת, ומטגנים בו את הבצל הקצוץ עד שיזהיב. מוסיפים את קוביות הגזר והסלרי, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומוסיפים לטגן על אש נמוכה.
• כשהגזר מתחיל להתרכך, מגביהים את האש ומוסיפים את הבשר שהופשר מראש. עם כף עץ כותשים את הבשר על מנת שיתפורר ולא יתאחד לגוש.
• כשהבשר מאפיר, מוסיפים את היין ומחכים שיגיע לרתיחה. מוסיפים את העגבניות ועלה הדפנה. טועמים, ומשפרים תיבול. מכסים ומבשלים על אש נמוכה במשך שעתיים.
הכנת הפסטה:
• מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן שעל האריזה. בתום הבישול, מניחים בכיור מסננת גדולה ושופכים לתוכה את הפסטה. מנערים ומקפיצים את הפסטה, כדי לסנן היטב מכל הנוזלים, אך לא שוטפים! ניתן לזלף מעל מעט שמן זית כדי למנוע הידבקות של הפסטה את לשנייה.
אופן ההגשה: מערבבים את תבשיל-הבשר (הבולונז) עם הפסטה ומגישים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!