זמן הכנה90 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה
רכיבים
- 3 בטטות
- 2 ביצים
- 1/2 כוס קמח, מנופה
- מלח ופלפל שחור
- 1/2 כוס שבבי בצל קראנצ'י
- שמן לטיגון חצי עמוק
למטבל:
- 1 קופסת גבינת שמנת / 1 כוס מיונז
- 4 שיני שום, כתושות
- צרור קטן של שמיר, קצוץ
אופן ההכנה:
1. מרפדים תבנית בנייר כסף ומחממים את התנור ל-200 מעלות. דוקרים את הבטטות כמה פעמים בעזרת מזלג, מניחים אותן בתבנית ואופים בתנור (בקליפתן) עד שהן מתרככות, במשך כ-40 דקות.
2. כשהבטטות רכות, מעבירים אותן לקערה ומועכים אותן לפירה.
3. מוסיפים לקערת הפירה את הקמח, הביצים והבצל הקראנצ'י, מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים היטב.
4. במחבת על אש בינונית, מחממים שמן לטיגון חצי עמוק, וכשהשמן חם, מניחים בתוכו תלולית של 2-3 כפיות מהתערובת לכל לביבה. מטגנים במשך 4 דקות מכל צד, עד להשחמה יפה. מוציאים לנייר סופג.
5. מערבבים היטב את כל מרכיבי המטבל ומגישים לצד הלביבות החמות.